Pagini

luni, 21 noiembrie 2011

Piure de cartofi

 

Nu o fi cine ştie ce mare lucru de gatit piureul de cartofi, de altfel cred ca oricine il stie pregati, insa eu vreau sa va impartasesc felul in care fac, poate cea mai cunoscuta garnitura.

N e c e s a r e :
5 cartofi;
1/2 lingurita sare;
200 ml lapte;
1 lingura smantana;
1 lingurita unt.

P r e p a r a r e :
Am pus la fiert cartofii impreuna cu sarea.


Cand au fost gata i-am paserat si am pus untul, apoi am adaugat smantana, am amestecat si la final am pus laptele, cat sa iasa o pasta moale. Aici este vorba de preferinta... :) Untul ii confera o textura mai cremoasa, in vreme ce combinatia dintre smantana si lapte il face sa fie dulce-acrisor. Delicios!


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu