Pagini

vineri, 18 noiembrie 2011

Salata de vinete


Banala salata de vinete... Cine nu o cunoaste?... Cu ceapa sau usturoi, cu ou sau de post e pe placul tuturor. Eu pana acum o faceam cu maioneza, o corvoada pentru mine, dar mi-a reamintit mama ca se poate pune un galbenus de ou si apoi pe rand uleiul si să amestec cu mixerul. Asadar avem nevoie de:

N e c e s a r e :
3-4 vinete pe care le coacem, le curatam si apoi le tocsm;
1 ceapa rosie mica sau daca e mai mare doar jumate, de asemenea tocata;
1/4 lingurita sare;
zeama de lamaie;
1 galbenus de ou;
ulei de floarea soarelui.

P r e p a r a r e :
Vinetele, ceapa, sarea, zeama de lamaie si galbenusul de ou le-am omogenizat bine de tot. Apoi am adaugat rand pe rand uleiul, cam 150-200 ml (se pune in functie de dimensiunea vinetelor), pana au devenit sidefii la suprafata. Asta e evident varianta simplificata, fara maioneza. Atentie! Vinetele NU se lasa expuse la lumina si NU trebuie sa intre an contact cu metale pentru ca se oxidează si se innegresc, pierzandu-si aspectul de "albe" pe care dorim sa il capete.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu