Pagini

luni, 6 februarie 2012

Paste dulci cu pesmet


Le-am preparat copiilor in weekend ceea ce ne tot facea mama mie si fratelui meu, in copilarie. Asa mi-am adus aminte de zilele de la sfarsitul de saptamana, cand era mare bucurie ca nu trebuia sa mergem la scoala si ori leneveam prin casa, ori faceam iesiri in natura si, ce-i drept, m-a cam napadit nostalgia. Acum incerc sa le creez si eu copiilor posibilitatea de a se bucura de momentele in care suntem in familie si sa li se intipareasca si lor in minte amintiri frumoase, iar pe papile gusturi bune... Avantajul pastelor este ca se prepara foarte rapid si sunt consistente si pe placul copiilor, sunt ideale inainte de o iesire de weekend daca nu vreti sa va pierdeti toata dimineata in bucatarie.

N e c e s a r e :
200g paste;
6 linguri pesmet;
2 linguri zahar brun;
ulei de floarea soarelui.

P r e p a r a r e :
Am fiert pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti pune orice fel de paste, eu am folosit macaroane pe care le-am rupt in patru ca sa nu le fie greu copiilor sa le manance.


Intre timp am pregatit pesmetul. L-am pus putin la rumenit in tigaie, pana a devenit aramiu. Apoi am stins focul si am adaugat putin ulei.


Am pus zaharul si am amestecat bine.


Pastele fierte le-am scurs, le-am limpezit bine sub un jet de apa rece si le-am stropit cu ulei.


Am amestecat in final pastele cu pesmetul. Noi le-am servit simple sau cu dulceata, fiecare dupa preferintele-i. Eu le-am vrut cu dulceata de macese de la mama. :))


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. ce pofta mi_ai facut!!!!si mie imi facea bunica tot cand eram mica:( te pup si spor la bucatarit!:)

    RăspundețiȘtergere