Pagini

marți, 28 februarie 2012

Pizza cu ton si ceapa


Sunt mare fan pizza, asta mai ales in ultimii ani, iar de cand am inceput sa gatesc intens, masa cu pizza a devenit dintr-un obicei pastrat special pentru iesirile in oras, un lucru posibil si accesibil in propria bucatarie. Plus ca imi fac propriile combinatii, cantitati si scap de panica de a nu sti ce contin...

N e c e s a r e :
1 blat de pizza;
1 conserva de ton in suc propriu;
1 ceapa rosie;
150g cascaval;
sos de rosii sau bulion;
oregano.

P r e p a r a r e :
Blatul de pizza intins subtire l-am uns cu sos de rosii (sau bulion) si am presarat oregano uscat si maruntit. Tonul din conserva, bucati sau maruntit, l-am scurs si l-am distribuit uniform pe pizza. Ceapa am taiat-o julienne si am pus-o tot asa, cat mai uniform, pe deasupra tonului. La final am presarat cascaval ras.


Am dat la cuptor la foc mare timp de 10 minute, pana s-a topit cascavalul. Atentie mare si la blat sa nu se arda!


Am taiat pizza felii si am servit-o fiecare dupa preferintele-i cu ketchup sau alte sosuri.
Blatul este subtire si parca se topeste in gura. Eu, personal sunt absolut incantata de el.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu