Pagini

duminică, 1 aprilie 2012

Cornuri cu mac


Eu personal sunt mare amatoare de produse fainoase si, din cand in cand, ma apuca harnicia.

N e c e s a r e :
500g faina alba;
200ml lapte;
2 linguri zahar;
1 lingura ulei de floarea soarelui;
1/2 lingurita sare;
2 lingurite drojdie uscata;
100g mac;
50ml lapte;
6 albusuri de ou;
4 linguri zahar;
1 plic de zahar vanilat.

P r e p a r a r e :
Am pus drojdia la inmuiat in 50ml apa calduta timp de 5-10 minute.


Intre timp am pregatit aluatul. Am pus laptele, la temperatura camerei spre caldut, zaharul, uleiul, sarea si faina. Deasupra am turnat drojdia inmuiata in prealabil. Am pornit programul de framantare/dospire al masinii de paine si am lasat-o sa lucreze.


Pana a fost aluatul in pregatire, am preparat umplutura de mac. Laptele, zaharul vanilat si macul le-am pus la fiert si le-am lasat cateva clocote. Albusurile le-am batut spuma si apoi, din nou spuma tare, cu zahar. Le-am amestecat cu macul (racit in prealabil!), amestecand incet, pe verticala ca sa nu se lase spuma de albusuri.


Aluatul framantat si dospit l-am impartit in doua parti, am format doua cercuri si am taiat 8 felii. Am pus la baza triunghiurilor cate o lingura sau doua de umplutura de mac si am rulat aluatul. Am pus cornurile in tava, pe hartie de copt si le-am copt 25-30 minute, pana s-au aurit.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu