Lichiorul de oua este acel mic rasfat de care trebuie sa avem parte din cand in cand... Este o bautura dulce, cremoasa si putin alcoolizata, pur si simplu un deliciu.
N e c e s a r e :
7 galbenusuri;
7 linguri zahar;
2 lingurite esenta de vanilie;
350ml lapte;
150ml rom.
P r e p a r a r e :
Galbenusurile de ou le-am frecat cu zaharul si esenta de vanilie, pana s-au albesc si zaharul s-a topit.
Am adaugat laptele, am amestecat, iar apoi am pus romul. Eu am pus rom, dar puteti pune vodka, cognac sau rom alb, dupa cum preferati.
Am turnat lichiorul in sticle si l-am tinut la frigider. Se pastreaza chiar si o lună, asta dacă reusiti sa nu-l dati gata in atata timp... :))
Lichiorul de oua il puteti folosi cu succes de asemenea la prepararea prajiturilor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu