N e c e s a r e :
40 flori de soc;
1,5 kg zahar;
4 lamai;
2 l apa.
P r e p a r a r e :
Lamaile le-am pus 15 minute la scaldat in apa calduta cu o lingurita de bicarbonat inainte de a le folosi, pentru ca nu am gasit lamai bio si am vrut sa mai curat coaja de substante nocive.
Am taiat coditele florilor de soc si le-am pus intr-un clocot in apa, impreuna cu zaharul. Dupa aceea am stins focul si l-am lasat sa se raceasca.
Lamaile le-am stors putin in sirop, apoi le-am taiat cubulete si le-am adaugat in sirop. Am pus infuzia la frigider doua zile.
Sticlele le-am spalat si le-am sterilizat. Apoi am turnat siropul strecurat in sticle si le-am pus intr-o oala plina cu apa, in cateva clocote, cu cate o lingurita sub fundul lor ca sa nu se formeze vid.
Am lasat sticlele la dunst vreo doua zile, apoi siropul a fost bun de consumat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu