Pagini

marți, 4 noiembrie 2014

Chec cu branza de vaci si coaja de portocala


Pornind de la checul frantuzesc quatre quart, am nascocit acest chec foarte bun si foarte hranitor! Cum am ajuns prin bucataria frantuzeasca? Simplu, am avut de ales dintre multele retete ale Cristinei, misiune deloc usoara de altfel, pentru a-mi duce la bun sfarsit Provocarea Secreta a lunii octombrie, gazduita de aceasta data de Adela. Nu va fac mare introducere, va las in compania unui deliciu de casa cu aroma puternica si textura minunata!

N e c e s a r e :
200g branza de vaci;
3 oua;
150g unt;
150g zahar;
250g faina alba;
1 praf de sare.

P r e p a r a r e :
Am batut albusurile spuma cu putina sare si 3 linguri de apa.
Am batut galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat untul moale. Am pus si branza de vaci si coaja de portocala.


Compozitia am amestecat-o cu faina, iar peste am pus albusurile spuma. Am amestecat totul cu miscari usoare, pe verticala.


Am pius checul in doua forme mici, de silicon am avut eu, dar puteti pune totul intr-o tava de chec de dimensiune normala. Am copt checurile pana au devenit aurii, eu le-am lasat mai putin pentru ca am avut forme mici, dar la forma mare ar trebui sa stea cam 40-50 minute la foc mic-moderat. Le-am lasat sa se raceasca in tava, apoi le-am pus pe un paltou si le-am feliat. Au insotit cu succes cafeluta, sau dupa caz cacaoa de dimineata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu