Pagini

marți, 3 aprilie 2012

Guacamole


Prima data am mancat asa ceva in State. De fapt daca stau bine sa ma gandesc multe mancaruri am degustat prima data in State, de la bucate traditionale mexicane la cele chinezesti. Si ca sa fac o paranteza, vreau sa va povestesc ca in prima seara cand am ajuns eram la niste preteni de familie care m-au dus la un restaurant chinezesc unde am avut la primul fel ceva cu gaina, foarte bun de altfel, dar supa de la felul urmator era rosie, cremoasa si prin ea avea niste chestii lungi, unele semanau cu legume gen morcovi taiati fideluta, dar altele erau sidefii cu o textura ciudata, aproape gumata. Nici in ziua de azi nu am aflat ce am mancat de fapt si cred ca nici nu tin neaparat, dar stiu ca a fost o supa deosebit de gustoasa!
Revenind la mancarea mexicana, m-a surprins tamales cat de bine îi seamana aroma cu cea a mamaligii noastre. Cred că am sa fac si eu cu prima ocazie cand imi pica panusi de proumb verzi in mana.
Cum a aparut si la noi avocado m-am decis sa fac guacamoles, cu atat mai mult ca e si post, iar organismul are nevoie de vitamine si de mancare sanatoasa in general.

N e c e s a r e :
1 avocado;
1 rosie;
2 catei de usturoi;
1 fir ceapa verde;
zeama de lamaie;

P r e p a r a r e :
Am decojit rosia, am spalat avocado si i-am scos miezul. Usturoiul l-am curatat, la fel si ceapa. Am adaugat cateva picaturi de zeama de lamaie, pentru care eu am folosit lingurita pentru avocado pe care am trecut-o pe suprafata jumatatii de lamaie si am obtinut exact cantitatea pe care am dorit-o. Am pus totul in robot (sau merge in orice tocator).


Am mixat totul pana a devenit aproape o pasta omogena. E o explozie de culoare si aroma. Imi place mult cand mancarea incanta nu doar gustul ci si vazul si mirosul. :))


E drept ca nu am avut nachos, dar am servit cu tortilla chips si a fost o gustare pe cinste.


Pofta buna!

Un comentariu: