Nicicand nu am banuit ca mustarul poate imbogati atat de mult gustul unei mancari. De fapt aici toata combinatia de mustar, cu castraveti murati, cu ciuperci si cu smantana da o savoare minunata si se comporta ca un tot unitar ce incanta papilele. Pomenesc des papile, stiu asta, dar ele ne ofera o senzatie unica si, si prin intermediul lor, viata este mai frumoasa... mai ales cand se intalnesc cu mancaruri bune, precum vita stroganoff!
700-750g pulpa vita;
500g ciuperci;
1 ceapă alba;
1/2 lingurita usturoi granulat;
200g smantana;
1 lingurita mustar;
75g pasta rosii;
castraveti murati;
ulei de floarea soarelui;
sare;
piper negru macinat.
P r e p a r a r e :
Carnea am taiat-o fasii si am calit-o in ulei.
Am adaugat ceapa taiata julienne si am mai lasat 2-3 minute pana s-a inmuiat ceapa.
Ciupercile, am avut champignon mici, pe care le-am lasat fie intregi, fie le-am taiat in jumatati, le-am pus peste carne si ceapa. Am adaugat usturoi, sare si piper si le-am lasat sa fiarba inabusit vreo 20-30 minute.
Apoi smantana am amestecat-o cu mustarul si rand pe rand cu zeama fierbinte in care a fiert carnea, si am turnat apoi in restul mancarii. Am mai lasat un clocot.
Dupa aceea am adaugat castravetii murati (cantitatea o stabiliti dupa gust si preferinta), taiati pe lungime.
Noi am servit cu garnitura de orez brun, insa ar fi mers de minune si niste cartofi natur...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu