Tot ca sa mai variem clasica paine, dar sa fie si de post am incercat o adaptare a baghetelelor cu seminte. Si acestea merg bine langa o cana de ceai aromat cu scortisoara si cuisoare...
N e c e s a r e :
450g faina neagra;
2 lingurite drojdie uscata;
2 lingurite zahar brun;
1 lingurita sare;
50 g margarina;
300 ml apa calduta;
30g pudra de ovaz/orez;
seminte de in;
seminte de susan.
P r e p a r a r e :
Am pus drojdia la inmuiat in putina apa din cantitatea totala. Ca sa framant aluatul am apelat iar la masina de paine si tot acolo l-am lasat sa dospeasca. Am pus in masina restul de apa, pudra de ovaz (daca aveti de orez e la fel de bine, important e sa fie substitut de lapte praf), margarina, sarea, zaharul, faina, semintele de in si de susan si la final am pus drojdia inmuiata intr-un cuib facut in faina. Am gasit pudra asta de ovaz la Auchan si mi-a fost de foarte mare ajutor in perioada postului. Se stie ca este si cat este de sanatos ovazul, dar cel mai mult ma bucura ca pot adapta retete fara sa recurg la soia, deoarece le este interzisa copiilor pana la 6 ani.
Aluatul dospit l-am pus apoi pe masa pe care am presarat putină faina si l-am impartit in 8 bucati. Am format baghete mici pe care le-am asezat in tava tapetata cu hârtie de copt.
Am copt 30 minute la foc moderat (180 grade).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu