joi, 22 martie 2012

Lasagna cu carne de porc


Super mancare: rapida si delicioasa. Altceva?

N e c e s a r e :
400g pulpa porc;
1 ceapa alba;
2 catei de usturoi;
200ml pasta de rosii;
ulei de floarea soarelui;
oregano;
sare;
piper;
sos bechamel.

P r e p a r a r e :
Ceapa si usturoiul le-am curatat si le-am tocat marunt. Apoi le-am calit putin in ulei.


Am adaugat carnea tocata (de fapt mai bine zis maruntita in robot), oregano, sare si piper si am mai calit cateva minute.


Am turnat pasta de tomate si am lasat totul la fiert in continuare 5 minute. Intre timp am preparat sosul bechamel.


Intr-o tavă (eu nu am avut dreptunghiulara numai de prajitura si am acoperit-o cu folie de aluminiu) am pus dedesubt o treime din sosul bechamel. Peste am pus un strat de foi de lasagna.


In continuare am pus jumatate din cantitatea de carne si din nou un strat de foi de lasagna.


Am repetat operatiunile de mai sus inca o data. Ultima parte de sos bechamel am turnat-o deasupra, am pus peste inca o folie de aluminiu si am pus tava la cuptor 20-30 minute pana s-au inmuiat foile de lasagna.


La final am luat folia de aluminiu si am presarat cascaval ras. Am mai lasat 5 minute la cuptor. Mie personal Imi place foarte mult lasagna si la cat de rapid am facut-o sunt de-a dreptul incantata. Sa nu va spun cu cata pofta au mancat si copiii...


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu