In plin sezon al aromelor si izurilor de afumatura, bineinteles iarna, apelez la pastatile din congelator si impreuna cu vreo bucata de carne de porc afumata, normal, iese ca prin magie o ciorba buna, numai buna de sorbit fierbinte atunci cand gerul de afara musca...
N e c e s a r e :
1 bucata ciolan afumat;
500-700g fasole verde;
2-3 morcovi;
1/3 telina;
1 patrunjel;
1 ceapa alba;
4-5 linguri sos sau pasta de tomate;
leustean;
telina verde;
patrunjel verde;
vegeta.
P r e p a r a r e :
Ciolanul l-am spalat (daca este foarte afumat sau sarat il puteti pune separat intr-un clocot inainte de a face ciorba cu el), iar pastaile le-am avut puse din toamna in congelator, oparite, impreuna cu frunzele.
Am trecut la prepararea propriu zisa a ciorbitei. Am pus la fiert ciolanul, pastaile, morcovii rondele, telina cubulete, ceapa taiata marunt si patrunjelul. Am lasat sa fiarba la foc mic 40-50 minute, pana a ajuns bine fiarta carnea.
Apoi am adaugat sosul (sau pasta) de tomate. Puteti pune concentrat pentru ciorbe si, de asemenea, dacs este cazul si nu a fost ciolanul prea sarat, vegeta dupa gust. Am mai lasat inca 10 minute la fiert. Am servit cu smantana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu