N e c e s a r e :
3 oua;
2 linguri zahar;
200 ml lapte;
100g faina alba;
1 lingurita zahar vanilat;
50 g stafide;
esenta de rom;
50g unt;
3 mere;
scortisoara (optional).
P r e p a r a r e :
Stafidele le-am pus de aseara la inmuiat in putina apa calduta cu esenta de rom.
Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat. Daca vreti sa iasa pufoasa clatita, bateti albusurile separat si le adaugati la final.
Am pus laptele, apoi faina si am omogenizat. Am adaugat stafidele impreuna cu apa si cu esenta de rom.
In tigaie am pus putin unt, cat sa-i acopere fundul cand se topeste, si am turnat aluatul. L-am lasat putin sa se intareasca, apoi l-am desfacut in cateva bucati si le-am intors ca sa se rumeasca bine pe toate partile.
Merele le-am curatat si le-am taiat feliute si le-am calit 2-3 minute in restul de unt, la foc iute, intorcandu-le pe toate partile.
Am servit kaiserchmarrn cu cateva feluite de mere, peste care am presarat scortisoara... O aroma de nedescris!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu