N e c e s a r e :
1 cana spartura de orez;
3 cani lapte integral;
4 linguri zahar;
1/3 cana stafide;
1/3 cana miez de nuca maruntita;
1/3 cana fulgi de migdale;
dulceata de trandafiri.
P r e p a r a r e :
Am fiert orezul spalat in prealabil cu laptele si cu zaharul amestecand foarte des, ca sa nu se prinda de fundul oalei. Pont: am inceput intr-un vas de inox, dar apoi mi-a venit ideea sa mut totul intr-o oala de teflon si mi-am usurat mult munca. Timpul de fierbere al orezului a fost de vreo 12 minute, asa cum scria de atlfel si pe punga.
Intre timp am pregatit mixul de stafide, nuca si migdale. Odata fiert orezul am turnat mixul in oala si am mai lasat doua clocote.
Am turnat orezul cu lapte in boluri si l-am lasat sa se raceasca. Apoi l-am rasturnat pe farfurioare si am pus deasupra dulceata de trandafiri. O minunatie cu iz oriental!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu