marți, 28 februarie 2012

Blat de pizza


Am cumparat cu putin timp in urma un blat de pizza gata facut. Mare greseala! Si asa am ajuns sa caut retete de blat de pizza, facut in casa. Am gasit una buna aici, uste un blat subtire, crocant, rapid, ca la o pizzerie profesionista, dar facut acasa. Mi-a placut si introducerea si prezentarea blatului de pizza pe site-ul original al retetei.

N e c e s a r e :
1 lingura ulei de masline;
100ml apa calduta;
250g faina alba;
2 lingurite drojdie uscata;
sare;
zahar.

P r e p a r a r e :
Am facut o maia din drojdie, apa, sare, zahar si putina faina, pe care le-am amestecat si le-am lasat 10 minute la dospit.


Apoi am adaugat uleiul de masline si restul de faina.


Aluatul le-am framantat bine si l-am mai lasat inca o jumatate de ora la dospit.


Am intins bine blatul, in foaie subtire, peste care am pus umplutura de pizza, dupa preferinte, si l-am dat la cuptor, la foc mare, timp de aproximativ 10 minute. Cantitatea aceasta de blat este pentru o pizza de doua persoane moderat mancacioase. :))
Pofta buna!

Un comentariu: