marți, 22 mai 2012

Inghetata de cafea si menta



Ieri a fost mai cald decat alaltaieri, iar azi mai cald ca ieri... si uite asa trecem la "chestii de vara", culinare bineinteles... :)) Unul specific verii este inghetata si, pentru ca am avut curiozitatea anul trecut sa ma uit pe ingredientele scrise pe o cutie de inghetata, am renuntat sa mai cumpar de-a gata, asa ca fac in casa. E drept, nu iese cremoasă si pufoasa ca cea din comert pentru ca nu am masina speciala de facut inghetata, dar satisface pe deplin nevoia de ceva racoritor, plus ca am libertatea de a-mi alege aromele si stiu ca e naturala, cu ingrediente ale caror denumiri le stie si le poate pronunta oricine...

N e c e s a r e :
200ml apa;
100g lapte praf;
1 plic ceai de menta;
1 plic ness;
2 lingurite zahar.

P r e p a r a r e :
Apa am pus-o la fiert, pana a dat in clocot. Am stins focul, am pus plicul de mentă si am lasat la infuzat 10 minute.


Am adaugat zaharul si nessul (eu am avut decofeinizat ca sa le pot da si copiilor, ca altfel as fi pus cafea naturala) si am amestecat pana la dizolvare. Am adaugat apoi laptele praf.


Am lasat la racit si am pus inghetata in devenire intr-un vas de plastic, la congelator. Dupa o jumatate de ora de stat in congelator am amestecat bine cu o furculita ca sa se spargă cristalele de gheata ce se formeaza. Am repetat apoi operatiunea din ora in ora, inca de doua sau de trei ori, pana inghetata e inghetata complet... Scuzati repetitia suparatoare, dar alta exprimare nu am gasit, ce sa fac daca inghetata ingheata....!?
Usoara si racoritoare, perfecta pentru o zi calda, si apoi, nici nu atentam la silueta, sa avem apoi mustrari de constiinta....


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Excelenta inghetata, imi propun sa incerc si eu. Poate nu chiar poimaine, cand vine Alex pe la noi, dar candva in viitorul apropiat. Pupici si la cat mai multe retete minunate!

    RăspundețiȘtergere