miercuri, 21 martie 2012

Paine cu fulgi de ovaz


Ovazul este un fel de cereala-minune datorita proprietatilor sale, extrem de benefice organismului: conţinut ridicat de fibre, regleaza glicemia, de asemenea consumul ovazului reduce riscul cancerului si bolilor de inima si, totodata, este foarte bogat in substante nutritive precum seleniu, magneziu si vitamina E. Asadar consumati, consumati, consumati ovaz!

N e c e s a r e :
1 pahar (350ml) fulgi de ovaz;
2 pahare (350ml) faina integrala;
350ml apa calduta;
50ml ulei de floarea soarelui;
1 lingurita sare;
1 lingurita zahar;
2 lingurite drojdie uscata.

P r e p a r a r e :
Drojdia uscata am pus-o 10 minute la inmuiat impreuna cu 50ml din apa calduta.
Eu aluatul l-am framantat si dospit in masina de paine. Asadar am pus restul de apa, uleiul, sarea si zaharul in tava masinii. Deasupra am turnat faina, in care am facut un cuib in care am pus drojdia inmuiata. Peste am varsat fulgii de ovaz si am pornit programul de framantare&dospire.


Dupa o ora jumate a rezultat un aluat frumos pe care l-am impartit in doua si i-am dat forma de spirala. L-am pus in tava cuptorului de la aragaz, am presarat pe deasupra alti fulgi de ovaz si l-am dat la foc mic timp de aproximativ o ora. Iata ca se poate face si paine integrala fara aditivi, chiar usor de altfel. Comerciantii de ce nu au descoperit asta inca?! :))



Pofta buna!

Un comentariu:

  1. extraordinar, incerc neaparat diseara, mai ales ca am cumparat in weekend fulgi de ovaz, mi s-a facut o pofta...

    RăspundețiȘtergere