luni, 6 ianuarie 2014

Budinca de cozonac


Solutia magica, care va reimprospata cozonacii pregatiti cu sarg inca dinainte de Craciun, este aceasta budinca de cozonac, pe care tot vreau eu sa v-o arat de ceva vreme... Cred ca nici acum nu e prea tarziu, mai ales ca avem in fata ultimele doua zile din Sarbatorile de iarna, doua zile tot de sarbatoare si carora trebuie sa le acordam aceeasi atentie!

N e c e s a r e :
500g cozonac;
3 oua;
300 ml lapte;
100g zahar;
3 linguri smantana;
50g mac.

P r e p a r a r e :
Am amestecat bine intr-un vas mai mare ouale intregi, zaharul, laptele si smantana.


Cozonacul taiat bucati l-am inmuiat in compozitia de mai sus. Cantitatea de cozonac poate diferi in functie de cat ne ramane si de densitatea lui. Daca aveti mai mult sau mai putin ajustati si cantitatea de lapte, astfel incat sa fie bine imbibate bucatile de cozonac, dar nici sa nu inoate in lapte... De asemenea, puteti adauga si altfel de prajitura, atata timp cat nu este cu prea multa crema.


Mai puteti jongla cu macul, il puneti daca vreti, daca nu, nu! Daca aveti ramas cozonac cu nuca si nu vreti macul, puteti adauga in schimb nuca taiata bucati, totul tine de preferinte. In continuare, am pus compozitia intr-un vas termorezistent la cuptor, la foc moderat, o ora si un pica, pana s-a rumenit deasupra si pe margini si a trecut testul scobitorii.


Am lasat budinca sa se raceasca in vas, apoi am mutat-o pe un platou si am feliat-o. Delicios!


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca apuc, cu mare drag! Mai ales ca muffins-urile sunt micile mele slabiciuni...
      Un an nou cat mai bun!!!

      Ștergere